https://www.inthepicturecommunicatie.nl/uploads/images/headers/In-The-Picture-Crisismanagement-Blog-1852x120.jpg

Blog

De andere kant van crisis

Nee, nee, nee, ... ik wil niet schrijven over de kredietcrisis, de economische, financiële, de eurocrisis of welke andere crisis dan ook. Ik kan geen krant of tijdschrift meer openslaan, geen televisie of radio aanzetten, geen nieuwssite openen, zonder te worden geconfronteerd met ‘de’ crisis. Heeft u dat zo langzamerhand ook, zo’n soort chronische en ziekmakende crisismoeheid? Om mijn energie-level, zonder vitaminepreparaten en méér beweging, wat op te vijzelen, richt ik mij daarom op de vraag: wat is nu crisis? Weet u waarom ik daar vrolijk van word? Omdat crisis perspectief biedt!

‘Moment van de waarheid’
Volgens Wikipedia komt het woord crisis namelijk uit het oud-Grieks en betekent het: ‘moment van de waarheid’. Gezien het land van oorsprong geloof ik dat onmiddellijk! Juist dáár moet men immers de waarheid eens onder ogen zien. Ik knap daar echt van op. Eindelijk het ‘moment van de waarheid’! Dreigt dan werkelijk dat we de welhaast oneindig lijkende ‘periode van onwaarheid’ achter ons gaan laten? Er gloort hoop, hoewel ... één afgetreden Berlusconi maakt nog geen zomer!

Samen sterk(er)
Recentelijk las ik ergens dat het enige middel om de crisis te bestrijden bestaat uit een goed humeur, vertrouwen in uzelf, uw bedrijf en dat van anderen. Hé, daar hoor ik nou nooit wat over bij P&W; zeker niet links intellectueel genoeg, verwonderde ik mij. Hoe dan ook, een goed humeur, vertrouwen in jezelf en je bedrijf en dat van anderen, gaf mij wel een goed gevoel. Maar toen volgde dat ene dodelijke zinnetje: "Samen staan we sterk(er)!" Pats-boem ... weg was mijn ontluikende blijheid en een diepe depressie kondigde zich alweer aan.

Bunga bunga
"Samen staan we sterk(er)!" Hallo, is daar niet al het gehannes mee begonnen? Europese Gemeenschap (overigens weinig gemeenschap meer zonder Sylvio’s bunga bunga-partijen), gemeenschappelijke Europese munteenheid, Brusselse miljardenverslindende politiek, wereldwijde corruptie enz. Onze, niet voor niets, sterk toenemende individualistische maatschappij geeft er hoe dan ook geen enkele blijk van dat we samen sterk(er) zijn!

Crisis-proof
Ik houd mij daarom maar vast aan het ‘moment van de waarheid’. Mijn moment van de waarheid is dat het goed gaat met ons bedrijf. Wij hebben nooit ons goede humeur en vertrouwen in onszelf verloren. We hebben fantastische opdrachtgevers en de crisis geeft ons op basis van creativiteit en toegevoegde waarden, vleugels. Staan we samen nu sterker? Ik weet het niet, er wordt in ieder geval weer veel gelachen en verdomd hard gewerkt. We staan samen met onze klanten In the Picture. Dát is ons moment van de waarheid. Lang leve de crisis!