https://www.inthepicturecommunicatie.nl/uploads/images/headers/In-The-Picture-Crisismanagement-Blog-1852x120.jpg

Blog

Crisis-workout

Waauw wat een geweldig uitzicht over de stad. 23 Verdiepingen hoog overal naar kunnen kijken geeft zo'n magnifiek gevoel over je!

We zijn dus met ons team bij één van onze opdrachtgevers in Amsterdam een training aan het geven, gebeurt er het volgende...

Ik vertel net hoe belangrijk het is om in geval van een ontruiming de medewerkers op de verzamelplaats goed en snel te informeren (zij zijn hoe dan ook je ambassadeurs!), hoe je dat in goede banen begeleidt, rekening houdt met weersomstandigheden en alle andere zaken die erbij komen kijken, gaat de Slow Whoop af en komt een dame met een zo'n geel hesje aan binnen ..... shit, een ontruiming!!!

Spullen bij elkaar gegrabbeld en richting het trappenhuis, want er werd omgeroepen dat de lift niet gebruikt kon worden. Toen kwam het besef.... 23 etages hoog. 23!!! Dus 23 etages via de trap naar beneden. Wat een afgang, letterlijk.

Een behoorlijke afdaling dus, ook best wel claustrofobisch met zoveel mensen in de trappenhallen en ongewild denk ik met afschuw aan nine-eleven. En dat naast dat drama die brandweerjongens via de trappen in het World Trade Centre, vol bepakt omhoog moesten ook om mensen te redden.

Maar eenmaal buiten gekomen, werden we keurig door een rijtje BHV-ers begeleidt naar de verzamelplaats. Daar stonden we met een paar honderd man/vrouw buiten, gelukkig was het niet koud en maar een oefening. Al heel snel mochten bepaalde verdiepingen weer naar binnen toe en weer naar boven voor ons dus.... Maar je snapt wel dat we de lift namen natuurlijk. 1 keer een Crisis-workout op een dag is voldoende naar mijn mening.

Kreeg wel nog een vraagje van een van onze deelnemers: is dit onderdeel van jullie crisistraining, Michiel? "Tuurlijk hoort dit erbij! We zijn toch voorbereid op elke vorm van crisis" zou het allerbeste antwoord zijn. En dat is het ook!